Etelä-Hattulan kinkerit

Hattulan seurakunnan leirikeskuksen piha ja keltainen päärakennus
Tömäjärven leirikeskus

Kinkereillä on tänä vuonna aiheena lähetystyö. Etelä-Hattulan kylien (Hyrvälä, Koski, Takajärvi, Pyhälahti, Vuohiniemi, Myllykylä, Kouvala, Kivijoki ym.) yhteiset kinkerit pidetään nyt Tömäjärven leirikeskuksessa Kivijoella, osoite Tömäniementie 38.

Kinkerit ovat seurakunnan perinteinen, kyläkohtainen kokoontuminen, mutta mukaan saa tulla kauempaakin.  Myös kesäasukkaat ovat tervetulleita!

Kinkereillä ei enää kuulustella lukutaitoa, eikä siellä joudu laulukokeeseen – rohkeasti siis mukaan!  Kanttori Elina Remes laulattaa virsiä, kappalainen Jouni Salko kertoo lähetystyöstä ja johdattelee keskustelua, ja Etelä-Hattulan maa- ja kotitalousseuran emännät tarjoilevat suuhunpantavaa, niin ei tarvitse kuivin suin laulaa.

Leirikeskuksen päärakennukseen vievän tien puomi avataan kello 17, minkä jälkeen autolla voi tulla pihaan asti.  Kinkerit pidetään sää- ja hyönteistilanteesta riippuen joko päärakennuksen pihalla tai sisällä salissa, jossa mahdumme istumaan sopivin turvavälein.

Tömäjärven leirikeskukseen tullaan Härkätien (maantie 2855), Kivijoentien ja Tömäniementien kautta.  Jos tulet Härkätietä Hämeenlinnan suunnasta, ÄLÄ KÄÄNNY risteyksestä, jossa on viitta "Tömäjärvi", vaan jatka matkaa Hattulan puolelle ja käänny vasta Kivijoentielle.

Etelä-Hattulan eri kylät muodostivat aikaisemmin omat kinkeripiirinsä, mutta niillä on nyt kolmatta kesää yhteiset kinkerit.  Etelä-Hattulaksi katsotaan suunnilleen se alue, jossa postinumerona on 14430 Vuohiniemi tai Hattulan kunnan alueella 13500 Hämeenlinna.

kappalainen (osa-aik.)

Vuosilomalla 3.8.-30.8.2020

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)