messu

Portti kirkkomaan kiviaidassa, taustalla Hattulan Pyhän Ristin kirkko
Pyhän Ristin kirkko

yhdeksäntenä sunnuntaina helluntaista

"Menkää sisään ahtaasta portista.  Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen.  MIten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!"  (Jeesus vuorisaarnassaan, Matt. 7:13-14)

Elokuun jumalanpalvelukset Hattulan seurakunnassa pidetään keskiaikaisessa Pyhän Ristin kirkossa Hurttalassa.  Elokuun ensimmäisenä sunnuntaina, kuukauden toisena päivänä, sananselitysvuorossa ja pyhän ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko. Avustavana pappina toimii kirkkoherra Virpi Järvinen. Musiikista vastaavat kanttori Elina Remes ja Nuorten lauluryhmä.

Messu videokuvataan ja suoratoistetaan internetiin seurakunnan YouTube-kanavalla.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)