messu

Valoisa kuva Hattulan Pyhän Ristin kirkon sisältä: pylväitä, holvikaaria, maalauksia ja veistoksia myöhäiskeskiajalta
Pyhän Ristin kirkko

Messu ennen Hämeen keskiaikafestivaaleja keskiaikaisessa kirkossa kymmenentenä sunnuntaina helluntaista

Onpa jumalaton isäntä, ökyrikas riistokapitalisti, kauhistelivat kertomuksen kuulijat.  Jeesus osasi kertoa raflaavia juttuja, niin kuin tämänkin kertomuksen ahneesta isännästä.  Isännällä oli kasapäin kultaa ennestään, mutta hän halusi palvelijoidensa käyvän kauppaa ja tekevän voittoa, jotta hän saisi lisää kultaa.  Vain yksi palvelija toimi kuulijoiden mielestä kunniallisesti:  hän hautasi hoidettavakseen saamansa kullan maahan, kätköön.  Vaan kuinkas sitten kävikään, kun isäntä tuli vaatimaan tilityksiä...

Jeesuksen kertomus (Matt. 25:14-30) ja keskiajan kaiut kohtaavat nykyajan.  Messua Pyhän Ristin kirkon holvikaarien alla johtaa kirkkoherra Virpi Järvinen. Kanttori Elina Remes ja Rauno Rantaniemi vastaavat kirkkolaulusta ja Vilppu Vuori soittaa itserakentamiaan soittimia (esseharpa, talharpa). Tervetuloa!

Hämeen keskiaikafestivaaleja vietetään tänä vuonna 14.-16. elokuuta; lisätietoja keskiaikafestivaali.fi.