Marian syntymäpäivän rukoushetki

Pyhän Ristin kirkko

Rukoushetkessä liitymme kirkon pitkäaikaiseen perinteeseen rovasti Timo Komulaisen johdolla.

Rukoushetki,

Syys-Maaria tiistaina 8.9. Hattulan Pyhän Ristin kirkossa klo 18

Kesällä vietetyn kahden Maria-juhlan (Marian vierailupäivä 2.7. ja Marian taivaaseenottaminen 15.8.) lisäksi vietettiin aikanaan vielä juhlaa, jota kansan suussa kutsuttiin "Syys-Maariaksi". Sen aiheena oli Neitsyt Marian syntymä. Tämäkin juhla sisältyi Mikael Agricolan Rukouskirjaan ja juhlan vietto jatkui vielä reformaation jälkeen. Tällöin kokoonnuttiin kirkkoihin ja samalla syysmarkkinoille. Turun syysmarkkinat olivat hyvin kuuluisat.

Hattulan Pyhän Ristin kirkko rakennettiin aikana, jolloin Neitsyt Marian kunnioittaminen oli kirkossa huipussaan ja kirkon seinämaalauksissa on runsaasti Marian elämänvaiheita kuvaavia maalauksia. Sieltä löytyvät mm. maalaukset hänen syntymästään ja hänen vanhemmistaan, Annasta ja Joakimista.

Kuluneena kesänä vietettyjen rukoushetkien yhtenä tarkoituksena on ollut muistaa, että Neitsyt Marian kunnioittaminen on kuulunut vahvasti niin kirkolliseen - kuin kansan perinteeseemme ja etsiä sille muotoa myös oman kirkkomme tämänpäiväisessä hartauselämässä.

Timo Komulainen

Tervetuloa!​​​​​​​