Kinkerit

su 20.9. kello 16.00 - su 20.9. kello 18.00
Hattulan seurakunnan leirikeskuksen piha ja keltainen päärakennus
Tömäjärven leirikeskus

Valteen-Salimäen kinkerit jäivät keväällä pitämättä poikkeustilan vuoksi, mutta nyt on mahdollista kokoontua, kun on tila, jossa voimme pitää turvavälejä. Kinkerit järjestetään poikkeuksellisesti toisella puolen pitäjää, Tömäjärven leirikeskuksen päärakennuksessa. Tervetuloa nauttimaan nyyttikesteistä ja yhdessäolosta, laulamaan virsiä ja perehtymään tämän vuoden kinkeriaiheeseen.

Valteen-Salimäen diakoniapiiriläiset ja kyläläiset ja muidenkin kylien väki ovat tervetulleita kinkereille seurakunnan leirikeskukseen Tömäjärven rannalle.  Kokoonnumme siellä päärakennuksen saliin.

Kinkereillä ei ole enää moniin kymmeniin vuosiin kuulusteltu lukutaitoa, eikä siellä joudu laulukokeeseen, joten pelko pois!  Mahdollisuus oppimiseen siellä kyllä on.  Kuluvan vuoden kinkeriaiheena Hattulassa on lähetystyö; aiheeseen johdattelee kappalainen Jouni Salko, ja välillä kanttori Elina Remes laulattaa virsiä.

Kinkerit ovat nyt tavallista aikaisempaan kellonaikaan, kun aloitamme jo neljältä iltapäivällä.

Taloon pääsee invaluiskaa pitkin.

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)