Tuomasmessu

Takaapäin kuvattua seurakuntaa Tuomasmessussa Hattulan kirkossa viime vuonna

Tuomasmessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jossa annetaan tilaa ja aikaa monipuoliselle musiikille ja rukoukselle. Tällä kertaa myös Nuoren seurakunnan veisut ovat paljon esillä, sillä vietämme juhlavuotta: ensimmäisen veisukirjan ilmestymisestä on kulunut viisikymmentä vuotta. - Messun päätteeksi kirkossa on tarjolla iltatee.

Yhdeksäntenätoista sunnuntaina helluntaista Hattulan kirkossa on jumalanpalvelus vasta illalla, kun vietämme Tuomasmessua.

Musiikista vastaavat Elina-kanttori ja nuorten lauluryhmä sekä Milka Korhonen (huilu) ja Pasi Niemi (kitara).  Nuoren seurakunnan veisuja on paljon, sillä nyt on veisukirjan juhlavuosi.  Veisukirjan eli "än-äs-veen" ensimmäinen laitos ilmestyi 50 vuotta sitten; sisältö on sittemmin vaihtunut monta kertaa, mutta punaiset kannet ovat säilyneet.

Tuomasmessussa ei kiirehditä, ja kun aikaa annetaan musiikille, rukoukselle, kirkossa liikkumiselle, Jumalan sanalle ja hiljaisuudelle, tilaisuus ei ole aivan lyhyt.  Toivottavasti voit unohtaa kiireesi täksi illaksi.  Tuomasmessussa on eri palvelutehtävissä monia seurakuntalaisia.  Messussa kun olemme, tarjolla on myös pyhä ehtoollinen.

(Hattulan seurakunnan tämän sunnuntain aamupäivän jumalanpalvelus on Tyrvännön kirkossa.)

Kuva Tuomasmessusta 17.3.2019