Tuomasmessu

Takaapäin kuvattua seurakuntaa Tuomasmessussa Hattulan kirkossa viime vuonna

Tuomasmessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jossa annetaan tilaa ja aikaa monipuoliselle musiikille ja rukoukselle. Tällä kertaa myös Nuoren seurakunnan veisut ovat paljon esillä, sillä vietämme juhlavuotta: ensimmäisen veisukirjan ilmestymisestä on kulunut viisikymmentä vuotta. - Messun päätteeksi kirkossa on tarjolla iltatee.

Yhdeksäntenätoista sunnuntaina helluntaista Hattulan kirkossa on jumalanpalvelus vasta illalla, kun vietämme Tuomasmessua.

Musiikista vastaavat Elina Remes ja nuorten lauluryhmä sekä Milka Korhonen (huilu), Pasi Niemi (kitara) ja Miikka Anttila (balalaikka).  Nuoren seurakunnan veisuja on paljon, sillä nyt on veisukirjan juhlavuosi.  Veisukirjan eli "än-äs-veen" ensimmäinen laitos ilmestyi 50 vuotta sitten; sisältö on sittemmin vaihtunut monta kertaa, mutta punaiset kannet ovat säilyneet.

Tuomasmessussa ei kiirehditä, ja kun aikaa annetaan musiikille, rukoukselle, kirkossa liikkumiselle, Jumalan sanalle ja hiljaisuudelle, tilaisuus ei ole aivan lyhyt.  Toivottavasti voit unohtaa kiireesi täksi illaksi.  Tuomasmessussa on eri palvelutehtävissä monia seurakuntalaisia.  Messussa kun olemme, tarjolla on myös pyhä ehtoollinen.  Saarnavuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko.  - Tätä Tuomasmessua ei videokuvata eikä suoratoisteta internetissä.

(Hattulan seurakunnan tämän sunnuntain aamupäivän jumalanpalvelus on Tyrvännön kirkossa.)

Kuva Tuomasmessusta 17.3.2019

postiosoite: Parolantie 45
13720 PAROLA
kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)