jumalanpalvelus

Hattulan kirkko alempaa rinteeltä kuvattuna syksyllä, kun lehtipuissa on harvakseltaan keltaisia lehtiä

kahdentenakymmenentenä sunnuntaina helluntaista

"Kenkää tuollaiselle!  Ettäs kehtaakin!  Heittäkää hänet ulos!"

Raivon kohteeksi joutunut mies ymmärsi, että palaveri oli päättynyt, eikä vastustellut.  Hän otti itse suunnan kohti ovea selviytyäkseen vähemmillä mustelmilla.  Jeesus oli jo ulkona ja osasi odottaakin häntä.

Päivän evankeliumi (Joh. 9:24-38) kertoo välikohtauksesta Jerusalemissa kauan sitten.  Riita, erimielisyys ja viha oli ainakin silloin tavallista siellä, missä Jeesus oli käynyt, toiminut ja opettanut.  Ihmiset olivat joko puolesta tai vastaan.  Jeesus toimii niin kuin parhaaksi näkee, piittaamatta yleisestä mielipiteestä.

Sananselitysvuorossa on seurakuntapastori Aleksi Riikonen.  Kanttorina on Elina Remes.  Tällä kertaa emme vietä ehtoollista.