Rukousilta

Ekumenian tunnuskuvana käytetty laiva, jonka mastona on risti
helluntaiseurakunnan Kotikirkossa (Teollisuustie 6, Mierola)

Vastuuviikon keskiviikkona kokoonnumme seurakuntien yhteiseen rukousiltaan. Tämä ilta on samalla aloitus neljän perättäisen keskiviikon seurakuntailloille. - Rukousilta on katsottavissa suoratoistona internetissä.

Kristityt ovat jakautuneina eri seurakuntiin, mutta Kristus on yhteinen ja myöskin maapallomme on yhteinen kaikille sen asukkaille.

Kokoonnumme Hattulan Kotikirkkoon rukoilemaan yhdessä.  Tilaisuutta isännöi helluntaiseurakunnan pastori Jyrki Alanko.  Evankelis-luterilaisen seurakunnan työntekijöistä ovat mukana Sari Airola ja Jouni Salko.  Koska tila ei ole kovin suuri, laulamme vain maski kasvoilla.  Kotikirkon lauluryhmä musisoi.

Tilaisuus on katsottavissa YouTube-kanavalla Hattulan Kotikirkko.

Vuodesta 1979 alkaen vuosittain toteutetun Vastuuviikon tarkoitus on saada ihmiset pohtimaan, kyselemään ja arvioimaan omaa elämäntapaansa suhteessa maailman tilaan.  Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) järjestää ja koordinoi Vastuuviikkoa, ja seurakunnat toteuttavat paikallisia tapahtumia.

– Seuraavat seurakuntaillat eri aiheista ovat keskiviikkoina 28.10., 4.11. ja 11.11. Hattulan kirkossa.

kappalainen (osa-aik.)

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2020 olen kakkosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)