Gregorius Suuri - elämä ja ajattelu

paavi Gregorius Suuri

Teologian tohtori Miikka Anttila esitelmöi. Tämä ilta on osa perättäisten keskiviikkoiltojen sarjaa.

Ajanlaskumme vuoden 600 paikkeilla Roomassa vaikutti paavi, jota sanottiin "Jumalan konsuliksi" ja "Jumalan palvelijain palvelijaksi," Gregorius I tunnetaan lisänimellä "Suuri"- Häneltä on peräisin seitsemän kuolemansynnin luettelo ja hänen mukaansa on nimetty gregoriaaninen kirkkolaulu.  Seurakuntapastori, teologian tohtori Miikka Anttila tietää ja kertoo hänestä enemmän.

Hattulan kirkossa joka toinen penkkirivi on suljettu.  Muistamme muutenkin turvavälit ja hygienian.  Käsidesipullo on tuttuun tapaan pääsisäänkäynnin luona.

Tämä seurakuntailta on osa perättäisten keskiviikkoiltojen sarjaa.  Viikkoa aikaisemmin, 21. lokakuuta, kokoonnumme Hattulan Kotikirkkoon yhdessä helluntaiseurakunnan kanssa.  Sarjan seuraavat tilaisuudet pidetään Hattulan kirkossa, ensin tämä seurakuntailta 28. lokakuuta ja sitten 4. ja 11. marraskuuta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.  Halutessasi voit sytyttää kirkon lähetyskynttelikköön puolen euron hintaisen kynttilän Lähetyslentäjien hyväksi.

Linkki Gregoriuksen saarnaan enkeleistä

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi