pyhäinpäivän messu

tuohuksia palamassa hiekkalaatikossa
Tyrvännön kirkko

Tyrvännön kirkossa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunattujen seurakuntalaisten nimet. Kirkossa voit itse sytyttää kynttilän edesmenneiden rakkaiden muistolle.

"Aurinko ei enää ole sinun päiviesi valona
eikä kuu kirkasta sinun teitäsi,
vaan Herra on sinun ikuinen valosi
ja sinun Jumalasi on sinun kirkkautesi."
(profeetta Jesajan kirjan luvusta 60)

Pyhäinpäivä oli alun perin muistopäivä niille marttyyreille ja muille uskon esikuville, jotka eivät saaneet pyhimyskalenteriin omaa merkkipäivää.  "Pyhä" ei kuitenkaan tarkoita kuollutta eikä se tarkoita erinomaista, vaan pyhät ihmiset ovat niitä, jotka kuuluvat Kristuksen laumaan ja kuuntelevat hänen ääntään.

Pyhäinpäivän messua Tyrvännön kirkossa johtaa kirkkoherra Virpi Järvinen.  Kanttorina on Ari Lehtonen, joka myös johtaa Pyhän Ristin kuorolaisten lauluryhmää.

Pyhäinpäivästä on tullut Suomessa myös päivä, jolloin muistellaan vuoden aikana kuolleita.  Tähän messuun tullessasi voit halutessasi sytyttää muistokynttilän myös omille rakkaillesi.  Messussa luetaan edellisen pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden seurakuntalaisten nimet, jotka luetaan myös illalla Hattulan kirkossa.