seurakuntailta

ke 4.11. kello 19.00
kooste, jossa on kuvattuna kaksikymmentäkuusi kirkkorakennusta eri puolilta Suomea

Kirkonpenkkimatkailua kotimaassa. Tämä ilta on osa perättäisten keskiviikkoiltojen sarjaa.

Suomessa on monia mielenkiintoisia ja kauniita kirkkorakennuksia.  Niitä nähdäkseen ei tarvitse kuin tulla marraskuun ensimmäisenä keskiviikkoiltana Hattulan kirkkoon.  Kirkkobongausta harrastava kappalainen esittää ottamiaan kuvia -- ei kuitenkaan kaikkia!  Kirkonpenkkimatka päättyy iltahartauteen.

Tämä seurakuntailta on osa perättäisten keskiviikkoiltojen sarjaa.  Hattulan kirkossa on 28.10. esitelmä Gregorius suuresta ja 4.11. tämä kirkonpenkkimatka sekä 11.11. "Toisenlaisen lahjan" ilta -- tietenkin sillä edellytyksellä, että pandemian aiheuttamat varotoimet eivät estä kokoontumista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.  Halutessasi voit sytyttää kirkon lähetyskynttelikköön puolen euron hintaisen kynttilän Lähetyslentäjien hyväksi.

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen ollut "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)