Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin

Ensimmäinen adventti. Hoosianna!

Uusi kirkkovuosi alkaa. Juhlapäivän evankeliumi on kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen.
Kansa tervehti kuningastaan Hoosianna-huudoin ja palmunlehvin.

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Messussa palvelevat liturgina Aleksi Riikonen, avustajina Virpi Järvinen, Miikka Anttila ja Sari Airola, kanttorina Ari Lehtonen, Hoosiannaa laulamme Pyhän Ristin kuorolaisten kanssa.

Adventista alkaa joulun odotus. Ennen aikaan erittäin suosittu kuusen koriste oli kuusta kiertävä ns. Marsalkan nauha, johon on kirjoitettu raamatunlause: Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa. Kuluneen vuoden aikana joukko seurakuntalaisia on valmistanut Hattulan seurakunnalle oman Marsalkan nauhan käyttäen helmikirjontaa. Ensimmäisen adventin messussa otamme vastaan juhlallisesti tämän nauhan, joka tulee koristamaan Hattulan kirkon joulukuusta.

Turvavälien säilyttämiseksi kirkossa joka toinen penkkirivi on suljettu.  Oman kasvomaskin käyttöä suositellaan.

seurakuntapastori, rippikoulu ja nuorisotyö

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi