sanajumalanpalvelus (videona YouTubessa)

su 6.12. kello 10.00 - 11.00
Suomen lippu liehuu

itsenäisyyspäivänä, toisena adventtisunnuntaina

Itsenäisyyspäivä osuu tänä vuonna toiselle adventtisunnuntaille, ja vietämme hieman molempia.  Kiitämme Jumalaa isänmaasta, mutta samalle kaipaamme kunnian kuninkaan ja hänen valtakuntansa tulemista.  Jumalanpalveluksen lopussa lähetetään seppelpartio sankarihautausmaalle.

Jumalanpalvelus videokuvataan ja suoratoistetaan seurakunnan YouTube-kanavalla, josta se on katsottavissa sekä suorana lähetyksenä että vähän myöhemminkin.

Koronavirusepidemian pahenemisen vuoksi jumalanpalvelus toimitetaan suljetuin ovin ilman paikalla olevaa seurakuntaa.  Noudatamme tässä aluehallintoviraston ohjeistusta.  Kirkossa ovat vain vuorossa olevat seurakunnan työntekijät ja lukijat sekä videokuvaajat ja seppeleen kantajat.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko, kanttorina Elina Remes ja laulusolistina Seppo Kopra.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

postiosoite: Parolantie 45
13720 PAROLA