Kauneimmat joululaulut

kolme palavaa kynttilää hämärässä Tyrvännön kirkossa, taustalla kirkon ikkunoita, kuva vuodelta 2009
suoratoistona Facebookissa

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut toivoa luomassa: voit laulaa mukana kotona tai missä liikutkin!

Lähetys Tyrvännön kirkosta:

Musisoimassa Ari Lehtonen & Pyhän Ristin kuoron pienryhmä, juontaa Jouni Salko

Kuvaus & striimaus: Antti Lehtonen & Mikael Viljakainen.  Tilaisuus lähetetään Hattulan seurakunnan Facebook-sivulla.

Yhteislaulut Kauneimmat Joululaulut 2020 -vihkosta:
1 Arkihuolesi kaikki heitä
2 Niityllä lunta (Tulkoon joulu)
6 Hiljaa, hiljaa (Joulun kellot)
19 Kilisee, kilisee kulkunen
20 Piparin tuoksua (Joulu saapuu jokaiselle)
8 Halki hiljaisen maan (Ikiaikojen taa)
16 Lumi on jo peittänyt (Varpunen jouluaamuna)
17 Ja niin joulu joutui (Sylvian joululaulu)
14 On illan sini (Tähti, tähdistä kirkkain)
11 Taivahalla syttyy juuri (Jouluilta)
9 Heinillä härkien kaukalon
10 Jouluyö, juhlayö
23 Maa on niin kaunis

Suomen Lähetysseura on toimittanut Kauneimmat Joululaulut -vihkon. Lauluvihkoja on tänä vuonna postitettu vanhemmalle väelle. Nuoremmat voivat löytää niitä esimerkiksi kirjastolta.

Halutessasi voit antaa lahjasi Suomen Lähetysseuran joulukeräykseen:
MobilePay-numerolla 24174
tai pankkisiirrolla tilille FI38 8000 1400 1611 30, viitenumero 40744 22002 33457 5
(keräysluvat voimassa 31.12.2020 asti, Manner-Suomessa lupa RA/2020/3 ja Ahvenanmaalla ÅLR 2019/6111).

Kiitoksia ja hyvää joulua!

Hattulan seurakunnan Facebook-sivu

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2022 olen ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)