kirkko avoinna hiljentymistä varten

to 24.12. kello 10.00 - 17.00
Joulukuusi, saarnatuoli, kattokruunuja, alttari ja tähtikuvioinen yläikkuna valoisassa Hattulan kirkossa

Tänä jouluna emme voi kokoontua mihinkään tilaisuuksiin, mutta Hattulan kirkko on tänäkin vuonna jouluaattona avoinna niin, että sinne voi hetkeksi poiketa.

Jouluaattona kirkonmäellä käydessäsi voit hetkeksi poiketa sisälle kirkkoon.  Kirkko on avoinna henkilökohtaista hiljentymistä varten.  Halutessasi voit sytyttää lähetyskynttelikköön kynttilän (0,50 €/kynttilä).  Paikalla on seurakunnan pappi.  Jos kirkossa on samalla kertaa paikalla eri kotitalouksiin kuuluvia henkilöitä, muistamme turvavälit.

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Parolantie 45
13720 Parola