jumalanpalvelus ("juonnettu jumis")

sarjakuvatyylinen, värikäs piirros Sherlock Holmesin tyyliseen pukuun pukeutuneesta etsivästä, joka tarkkailee ympäristöään suurennuslasin kanssa
suoratoistona YouTubessa

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat. Pieni työryhmä, mukana joitakin rippikoulun isosia, toteuttaa jumalanpalveluksen Hattulan kirkossa, josta se suoratoistetaan internetiin. Jumalanpalvelus on juonnettu, mikä tarkoittaa, että vähän väliä joku selostaa jumalanpalveluksen kulkua ja jumalanpalveluksen osien merkitystä. Tämä tehdään erityisesti rippikouluaan aloittavia varten, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita osallistumaan etänä!

Tervetuloa seuraamaan suoraa lähetystä Hattulan kirkosta seurakunnan YouTube-kanavalla!  Kirkossa on pieni työryhmä toteuttamassa ja juontamassa tätä jumalanpalvelusta, joukossa seurakuntapastori Aleksi Riikonen ja kanttori Elina Remes.  Kirkkovuodessa on kolmas sunnuntai ennen paastonaikaa, mikä tarkoittaa, että pääsiäiseen on enää yhdeksän viikkoa.

Tämä jumalanpalvelus on koko seurakuntaa varten, mutta huomioimme erityisesti tämän vuoden rippikoululaiset, joiden rippikoulu on vasta alkuvaiheessaan.  Kokoontumisrajoitusten vuoksi rippikoululaisetkaan eivät saa tulla paikan päälle kirkkoon.  Niinpä rippikouluopetus toteutetaan nyt muilla tavoin.  Useimpien rippikouluryhmien kohdalla menetellään niin, että kukin rippikoululainen seuraa suoratoistoa netistä ja on samalla WhatsAppin kautta yhteydessä rippikoulunopettajaan.  "Nimenhuutoa" varten rippikoululaisen tulee olla WhatsApp-ryhmässään kello 9.45, ja sen jälkeen opettajalta tulee lisäohjeita ja jumalanpalveluksen jälkeen etätehtäviä, joihin vastataan saman tien.  Tarkempia ohjeita tulee myös rippikoululaisten huoltajille sähköpostitse jo etukäteen.

YouTube, Hattulan seurakunta