messu (poikkeusjärjestelyin)

Tyrvännön kirkon alttarin liinaan kirjaillut violetti ja vihreä enkeli
suoratoistona Facebookissa, sitten 11.15‒12.15 ehtoollisen jako Tyrvännön kirkossa

Tervetuloa etänä Tyrvännön kirkossa kello 10 alkavaan messuun, jonka pieni työryhmä toteuttaa ja suoratoistaa internetiin. Lähetyksen jälkeen kirkon ovet avataan kello 11.15, minkä jälkeen kirkossa saa käydä enintään 7 henkilöä kerrallaan. Messussa pyhitetyt ehtoollisaineet ovat tarjolla, ja pappi jakaa niitä alttarikaiteen luona. Kirkossa on mahdollisuus myös yksityiseen rippiin ja keskusteluun papin kanssa. Suntio ohjeistaa kirkon ovella. Ovet suljetaan kello 12.15.

On laskiaissunnuntai, ja pandemiasta aiheutuvat kokoontumisrajoitukset jatkuvat.  Pieni työryhmä toimittaa messun suljetuin ovin.  Messua voi seurata suorana lähetyksenä seurakunnan Facebook-sivulla.  (Se on ilmaista eikä edellytä rekisteröitymistä.)

Messun liturgina ja saarnaajana on kirkkoherra Virpi Järvinen ja avustavana pappina Miikka Anttila. Kanttorina on Ari Lehtonen, joka myös johtaa paikalla olevaa Pyhän Ristin kuorolaisten ryhmää.

Suoratoistetun messun jatkona kirkko on avoinna kello 11.15–12.15, niin että sisällä voi käydä enintään seitsemän (7) henkilöä kerrallaan.  Messussa pyhitettyä ehtoollisleipää ja viiniä on alttarilla, ja alttarikaiteen luona voi käydä nauttimassa pyhän ehtoollisen, jota seurakunnan pappi jakaa.  Kirkkosalissa on myös paikka, jossa on mahdollisuus yksityiseen rippiin tai keskusteluun toisen papin kanssa.

Facebook. Hattulan seurakunta