messu (poikkeusjärjestelyin)

Etualalla Hattulan kirkon ehtoollisviinikannu ja kaksi alttarikynttilää, taustalla epätarkkana kirkkosalia
suoratoistona YouTubessa, sitten 11.15‒12.00 ehtoollisen jako Hattulan kirkossa

Tervetuloa etänä Hattulan kirkossa kello 10 alkavaan messuun, jonka pieni työryhmä toteuttaa ja suoratoistaa internetiin. Lähetyksen jälkeen kirkon ovet avataan kello 11.15, minkä jälkeen kirkossa saa käydä enintään neljä henkilöä kerrallaan. Messussa pyhitetyt ehtoollisaineet ovat tarjolla, ja pappi jakaa niitä alttarikaiteen luona. Ehtoollinen on jaossa kello kahteentoista asti.

On kolmas paastonajan sunnuntai, ja pandemiasta aiheutuvat kokoontumisrajoitukset jatkuvat.  Pieni työryhmä toimittaa messun suljetuin ovin.  Messua voi seurata suorana lähetyksenä YouTubessa. Liturgina ja saarnaajana on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Elina Remes.  Katja Taipale laulaa.

Suoratoistetun messun jatkona kirkko on avoinna kello 11.15–12.00, niin että sisällä voi käydä enintään neljä (4) henkilöä kerrallaan.  Messussa pyhitettyä ehtoollisleipää ja viiniä on alttarilla, ja alttarikaiteen luona voi käydä nauttimassa pyhän ehtoollisen, jota seurakunnan pappi jakaa.  Halutessasi voit sytyttää lähetyskynttelikköön kynttilän (0,50 €/kpl) SAT-7:n ohjelmien hyväksi.  Hattulan kirkko sijaitsee Rahkoilanmäellä osoitteessa Kirkkotie 29, Hattula.  Kello 12:n jälkeen kirkossa käy rippikoululaisia.

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)