messu (poikkeusjärjestelyin)

Etualalla Hattulan kirkon ehtoollisviinikannu ja kaksi alttarikynttilää, taustalla epätarkkana kirkkosalia
suoratoistona YouTubessa, sitten 11.15‒12.00 ehtoollisen jako Hattulan kirkossa

Tervetuloa etänä Hattulan kirkossa kello 10 alkavaan messuun, jonka pieni työryhmä toteuttaa ja suoratoistaa internetiin. Lähetyksen jälkeen kirkon ovet avataan kello 11.15, minkä jälkeen kirkossa saa käydä enintään neljä henkilöä kerrallaan. Messussa pyhitetyt ehtoollisaineet ovat tarjolla, ja pappi jakaa niitä alttarikaiteen luona. Ehtoollinen on jaossa kello kahteentoista asti.

On kolmas paastonajan sunnuntai, ja pandemiasta aiheutuvat kokoontumisrajoitukset jatkuvat.  Pieni työryhmä toimittaa messun suljetuin ovin.  Messua voi seurata suorana lähetyksenä YouTubessa. Liturgina ja saarnaajana on kappalainen Jouni Salko, kanttorina Elina Remes ja musiikkiavustajana Rauno Rantaniemi, laulu.

Suoratoistetun messun jatkona kirkko on avoinna kello 11.15–12.00, niin että sisällä voi käydä enintään neljä (4) henkilöä kerrallaan.  Messussa pyhitettyä ehtoollisleipää ja viiniä on alttarilla, ja alttarikaiteen luona voi käydä nauttimassa pyhän ehtoollisen, jota seurakunnan pappi jakaa.  Kello 12:n jälkeen kirkossa käy rippikoululaisia.

Hattulan kirkko sijaitsee Rahkoilanmäellä osoitteessa Kirkkotie 29, Hattula.

Kolehti kerätään Medialähetysjärjestö Sanansaattajat r.y:lle kristillisten satelliittitelevisio-ohjelmien hyväksi Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.  (Satelliittitelevisio-ohjelmat Lähi-idässä ovat muutenkin Hattulan seurakunnan kannatuskohteena koko vuoden, ja niiden hyväksi voi esimerkiksi sytyttää lähetyskynttilöitä kirkossa käydessään, maksu 0,50 €/kynttilä kynttelikön lippaaseen).  Tämän sunnuntain kolehtiin voi osallistua etänä pankkisiirrolla Medialähetys Sanansaattajat r.y:n tilille FI37 5062 0320 0320 18, viite 8000 01351 (tilastoituu Hattulan seurakunnan lähetyskannatukseksi) tai käteisellä kirkossa ehtoollisella käydessä.
Keräyslupa (Manner-Suomi) RA/2020/1017 on ollut voimassa 01.01.2021 alkaen.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2022 olen ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)