palmusunnuntain messu (poikkeusjärjestelyin)

palmunlehvä
suoratoistona FACEBOOKissa, sitten 11.15‒12.15 ehtoollisen jako Hattulan kirkossa

Pieni työryhmä toteuttaa messun Hattulan kirkossa ja suoratoistaa sen internetiin. Messun jälkeen kirkon ovet avataan kello 11.15 tunniksi niin, että kirkossa voi käydä nauttimassa pyhän ehtoollisen (enintään neljä ehtoollisvierasta kerrallaan).

"Virvon, varvon, tuoreeks', terveeks', tulevaks vuueks,
Jeesuksen Kristuksen Jerusalemiin saapumisen muistoksi.
Jumala sinua siunatkoon."

Näin virpoivat lapset vuosisata sitten Etelä-Karjalassa, kun tapa oli Hämeessä vielä tuntematon.  Virpomispalkka haettiin vasta viikkoa myöhemmin pääsiäisenä.  Vietämme palmusunnuntaita viikkoa ennen pääsiäistä Jeesuksen Jerusalemiin saapumisen muistoksi.  (Sama aihe on eksynyt myös ensimmäiseen adventtisunnuntaihin, mutta tähän pääsiäisen edelle se varsinaisesti kuuluu.)  Aasilla ratsastava rabbi saatetaan kaupunkiin juhlasaatossa kuin kuningas, mutta hän itse tietää olevansa tulossa kärsimään.

Pandemiasta johtuvien kokoontumisrajoitusten jatkuessa olet tervetullut osallistumaan "etänä" messuun, joka suoratoistetaan Hattulan seurakunnan Facebook-sivulla.  Mitään linkkiä ei ilmesty etukäteen, vaan video alkaa pyöriä kymmeneltä.  (Alun perin oli tarkoitus suoratoistaa YouTubeen, mutta teknisten ongelmien vuoksi käytämme varayhteyttä.)  Messun jälkeen voit sitten tulla vartin yli yhdentoista ja vartin yli kahdentoista välillä paikan päälle Hattulan kirkkoon.  Messussa pyhitetyt ehtoollisaineet ovat silloin tarjolla.  Kirkkosalissa saa olla enintään neljä (4) ehtoollisella kävijää kerrallaan.

Messussa on liturgina ja saarnaajana kappalainen Jouni Salko sekä kanttorina Elina Remes.  Katja Taipale laulaa.

Facebook, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)

Virkavapaalla 31.5.2022 asti, sijaisena Ari Lehtonen.