kiirastorstai-illan messu (poikkeusjärjestelyin)

to 1.4. kello 18.00 - 20.30
etualalla ehtoollisviinikannu ja kaksi palavaa kynttilää, taustalla epäselvänä Hattulan kirkkoa sisältä
suoratoistona YouTubessa, sitten ehtoollisen jako klo 19 alkaen Hattulan kirkossa

Kiirastorstaina muistamme aivan erityisesti sitä, kuinka Jeesus pääsiäisaterialla opetuslastensa kanssa asetti pyhän ehtoollisen. Hän ilmoitti, että murrettu leipä on hänen ruumiinsa ja malja uusi liitto hänen veressään, ja käski opetuslapsia muistamaan häntä, kun myöhemminkin jakavat keskenään leipää ja viiniä. Noin kolme varttia kestävä messu toimitetaan nyt suljetuin ovin ja suoratoistetaan internetiin, mutta kello 19.00 Hattulan kirkon ovet avataan, ja ehtoollisella saa sitten käydä yksitellen tai perheittäin. Ehtoollista jaetaan ainakin kello 20.30:een asti.

Kiirastorstaina muistamme viimeistä iltaa ja viimeistä ateriaa, jolloin Jeesus oli ennen kuolemaansa yhdessä lähimpien oppilaidensa kanssa.

Viime vuosikymmeninä seurakuntalaiset ovat käyneet pyhällä ehtoollisella erityisen ahkerasti kiirastorstai-iltana.  Tänä keväänä, poikkeusoloista johtuen, kiirastorstain iltamessu toimitetaan Hattulan kirkossa suljetuin ovin kello 18 alkaen ja suoratoistetaan seurakunnan YouTube-kanavalla.  Kello 19.00 kirkon ovet avataan, ja ehtoollisella saa sitten käydä yksitellen tai perheittäin.  Suntio opastaa ovella; on syytä varautua siihen, että vuoroaan voi joutua odottamaan.

Ehtoollisen jakaminen jatkuu ainakin puoli yhdeksään asti illalla.  Jos sittenkin on vielä ehtoolliselle tulijoita vuoroaan odottamassa, jakamista jatketaan, niin että kaikki halukkaat saavat pyhitetyn leivän ja viinin.

Seuraava ehtoollisella käymisen mahdollisuus Hattulan seurakunnassa on pääsiäispäivän messun jälkeen (4.4. klo 11.15), tällöinkin Hattulan kirkossa.  Pääsiäisyönä ei tänä vuonna järjestetä yömessua.

YouTube, Hattulan seurakunta

Parolantie 45