pääsiäispäivän messu (poikkeusjärjestelyin)

ortodoksisen perinteen mukainen ikoni, jossa kaksi enkeliä polvistuu haudasta poistuvan voittoisan Kristuksen edessä
suoratoistona YouTubessa, sitten ehtoollisen jako kello 11.15‒12.15 Hattulan kirkossa

Kristus nousi kuolleista! Tervetuloa etänä pääsiäisen messuun kello 10 alkaen ja sitten paikan päälle ehtoolliselle kello 11.15 alkaen!

"Minä ylistän sinua, Herra. Sinä nostit minut syvyyksistä,
et jättänyt minua vihollisteni pilkattavaksi.
  Herra, minun Jumalani, sinua minä huusin avuksi,
  ja sinä teit minut terveeksi.
Herra, sinä pelastit minut tuonelasta.
Hautaan vaipuvien joukosta sinä toit minut takaisin elämään.
  Laulakaa Herralle, te Herran palvelijat,
  ylistäkää hänen pyhää nimeään!
Hänen vihansa kestää vain hetken,
hänen hyvyytensä läpi elämän.
  Illalla on vieraana itku
  mutta aamulla ilo."  (Psalmin 30 jakeita)

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat niin, ettei seurakunta voi kokoontua pääsiäisen messuun.  Jumalanpalvelus kuitenkin suoratoistetaan internetissä, ja ehtoollinen voidaan jakaa kirkossa sen jälkeen, kuten paastonaikanankin on tehty.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko ja kanttorina Ari Lehtonen.  Pieni ryhmä Pyhän Ristin kuoron laulajia on mukana musisoimassa.

Messun jälkeen kirkon ovet avataan kello 11.15 tunnin ajaksi.  Voit sitten käydä itseksesi tai perheinesi ehtoollisella, niin että ehtoollisella kävijöitä on kirkkosalissa enintään neljä kerrallaan.

Tänä vuonna Hattulan seurakunnassa ei ole pääsiäisyön messua.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)