vaeltava jumalanpalvelus

su 4.4. klo 18.00 – 19.30
värikkäitä lasten reppuja keskiaikaisen kirkon porttikatoksen suojissa

Pyhän Ristin hautausmaa

Pääsiäispäivän iltana voit tulla erilaiseen jumalanpalvelukseen ja ehtoollisen viettoon Pyhän Ristin kirkolle Hurttalaan. Vaellus jumalanpalveluksen vaiheesta toiseen alkaa Viljamakasiinin luota ja kiertää hautausmaan kautta Pyhän Ristin kirkkoon ja sieltä ulos. Liikumme yksitellen tai hyvin pienissä ryhmissä, turvavälit huomioiden.

Hattulan seurakunnassa pääsiäispäivän toinen jumalanpalvelus tapahtuu pääasiassa ulkona, sunnuntai-iltana, tosin päivänvalossa, kun elämme jo kevättä ja kesäaikaa.  Ehtoollisen nauttimista varten poiketaan sisällä Pyhän Ristin kirkossa, mutta sielläkään ei ole lämmitystä.  Pukeudu siis sään mukaisesti.

Vaeltavassa jumalanpalveluksessa seurakuntalaiset hiljentyvät ja kiertävät kirkon ympäristöön merkityn reitin.  Reitille lähdetään väliaikalähdöin kuin hiihtokilpailussa, vaikka emme nyt kilpailekaan keskenämme.  Lähtöpaikalle voi tulla jo iltakuudeksi, mutta vielä hieman seitsemänkin jälkeen ehtii lähteä.  Voit liikkua itseksesi tai aivan lähimpiesi kanssa.

Lähtöpaikka on Viljamakasiinin kupeessa.  Kyseessä on entinen pitäjänmakasiini, valkoinen rakennus Vanhankirkontien varressa, entistä Hurttalan koulua vastapäätä olevan pysäköintialueen päädyssä.

Kirkosta poistuessasi voit halutessasi sujauttaa keräyslippaaseen lahjasi Yhteisvastuukeräykselle.

(Kuvassa pienten kirkkovaeltajien reppuja Pyhän Ristin kirkon kirkkopihan portilla toukokuussa 2019.)

Parolantie 45
13720 Parola