messu (poikkeusjärjestelyin)

Hattulan kirkon alttarin valkoista liinaa, kuvioissa kolme vihkiristiä
suoratoistona YouTubessa, sitten 11.15‒12.15 ehtoollisen jako Hattulan kirkossa

kolmantena sunnuntaina pääsiäisestä

Pieni työryhmä toteuttaa messun suljetuin ovin ja suoratoistaa sen seurakunnan YouTube-kanavalla.  Papin tehtävissä on Jouni Salko ja kanttorina Saara Eskola.  Kesä-kolmosen rippikoululaiset osallistuvat etänä.

Hattulan kirkon ovet avataan kello 11.15 tunniksi, niin että sisällä voi käydä ehtoollisella yksitellen tai enintään neljän hengen ryhmissä.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2022 olen ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)