messu (poikkeusjärjestelyin)

Viivapiirros, jossa on kolme lasta antiikin aikaisen pylväikön edessä ja oikealla evankelista Luukas kirjakäärö kainalossaan.  Kuva liittyy kertomussaarnaan sunnuntain messussa.
suoratoistona YouTubessa, sitten 11.15‒12.00 ehtoollisen jako Hattulan kirkossa

viidentenä sunnuntaina pääsiäisestä

On äitienpäivä, ja pääsiäisaika kallistuu lopuilleen.  Messu kokonaisuudessaan on suora lähetys, mutta siihen on upotettu aikaisemmin nauhoitettuja osia kuten kuvitettu kertomussaarna.  Kuvat ja kertomus vievät kuulijat muinaiseen Kreikkaan kolmen kaveruksen seikkailuihin.  Alle kouluikäisten kannattaa seurata kertomusta äidin tai isän kainalosta käsin, jotta jännimmät kohdat eivät muodostu liian pelottaviksi.  Sitä kun ei tiedä, mitä kaikkea Filippin kaupungissa voi tapahtua (ellei ole lukenut juonipaljastuksia Apostolien teoista...).  Messun voi myös katsoa nauhoitteena YouTubesta myöhemmin päivällä.

Papin tehtävissä on Jouni Salko ja kanttorina Anne Laulajainen.  Äitienpäiväserenadi on taltiointi vuoden takaa, äänessä miestrio Antti Lehtonen, Mikael Viljakainen ja Jouni Salko.

Virret:  271: 1-2.  931.  930.  350: 6.

Pandemian jatkuessa messu toimitetaan kirkossa suljetuin ovin ja suoratoistetaan internetissä seurakunnan YouTube-kanavalla.  Kello 11.15 Hattulan kirkon ovet kuitenkin avataan 45 minuutiksi, niin että sisällä voi käydä yksitellen tai perheittäin nauttimassa pyhän ehtoollisen.

Kolehti kerätään Hiljaisuuden ystävät r.y:lle.  Ehtoollisella kävijät voivat tuoda lahjansa käteisenäkin kolehtikoriin, mutta muuten kolehti kerätään "etänä".  Voit osallistua haluamallasi summalla
- pankkisiirrolla tilille FI25 5780 3861 9029 70 (OKOYFIHH) tai
- MobilePay-sovelluksessa numerolla 71617.

Keräyslupa RA/2020/426 on voimassa 4.5.2020 alkaen toistaiseksi.  Luvan on myöntänyt Poliisihallitus 16.4.2020.
Kerätyt varat käytetään Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa.
Keräyksen tuotolla katetaan mm. henkilöstö-, majoitus- ja viestintäkustannuksia.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen ollut "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)