messu (poikkeusjärjestelyin)

mustavalkoinen viivapiirros, kolmiyhteisen Jumalan vertauskuva
suoratoistona YouTubessa, sitten 11.15‒12.15 ehtoollisen jako Hattulan kirkossa

Pyhän Kolminaisuuden päivänä

Pyhän Kolminaisuuden päivää ei vietetä minkään erityisen tapahtuman muistoksi niin kuin vaikka helatorstaita tai helluntaita vietettiin.  Kuitenkin Hattulassakin on 1300-luvulta lähtien vietetty helluntain jälkeistä sunnuntaita Pyhän Kolminaisuuden päivänä.  Tänä vuonna messussa luetaan Matteuksen evankeliumin viimeisiä jakeita, jotka ovat myös rippikoulun ulkoläksynä.  Jeesus lähettää opetuslapsensa kaikkeen maailmaan ja käskee tekemään lisää opetuslapsia kastamalla ja opettamalla:

Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa.

Pandemiasta johtuvat rajoitukset jatkuvat Kanta-Hämeessä tiukkoina.  Seurakunta ei edelleenkään voi kokoontua kirkkoon, vaan messun toimittaa pieni työryhmä, ja ääni ja videokuva suoratoistetaan internetiin.  Kirkon ovet avataan kello 11.15 tunniksi, niin että siellä voi käydä yksitellen tai perheittäin nauttimassa pyhän ehtoollisen niin, että kirkkosalissa on enintään 7 kävijää kerrallaan.

Papin tehtävissä on Miikka Anttila ja kanttorina Anne Laulajainen.

Messu suoratoistetaan Hattulan seurakunnan YouTube-kanavalla.  Messun katsominen on maksutonta eikä edellytä rekisteröitymistä.

YouTube, Hattulan seurakunta

Parolantie 45