konfirmaatiomessu

kukkiva oksa
suoratoistona YouTubessa

Kolmantena sunnuntaina helluntaista konfirmoidaan päivärippikoulun eli "Huilisriparin" käyneitä nuoria. Nuoret eivät tosin ole paikalla internetiin suoratoistettavassa tilaisuudessa, vaan tulevat sen jälkeen kirkkoon konfirmoitaviksi lähimpiensä seurassa. Pandemian vuoksi konfirmaatiot 13. ja 20. kesäkuuta toteutetaan poikkeusjärjestelyin, niin ettei kaikille seurakuntalaisille ole tarjolla pyhää ehtoollista.

Jumalanpalvelus toimitetaan Hattulan kirkossa suljetuin ovin ja suoratoistetaan internetiin, jotta siihen voi osallistua "etänä".  Konfirmaation järjestelyistä lähetetään tiedot rippikoululaisten perheisiin.

Messun virret:  199:1, 729, 417, 743 ja 332a.

(Kuva:  Susanna Westerlund)

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)