Juhannuksen jumalanpalvelus

la 26.6. kello 10.00 - 11.00
Pyhän Ristin kirkko

Johannes Kastajan päivän jumalanpalvelus vietetään Pyhän Ristin kirkossa. Pappina Virpi Järvinen ja kanttorina Ari Lehtonen. Jumalanpalvelusta voi seurata striimattuna facebook.com > Hattulan seurakunta.

Juhannus on valon ja keskikesän juhla, jonka keskushenkilö on Johannes Kastaja, joka oli Jeesuksen edelläkävijä. Hänen tehtävänään oli valmistaa Jeesukselle tietä. Johannes Kastaja tunnetaan miehenä, jolla "oli yllään kamelinkarvavaate ja vyötäisillään nahkavyö, ja hänen ruokanaan olivat heinäsirkat ja villimehiläisten hunaja" (Matt. 3:4).

Johannes Kastajaa juhlitaan kesällä sen vuoksi, että hän syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta. Johanneksen vanhemmat, Elisabet ja Sakarias, olivat iäkäs lapseton pariskunta. Jumalan uutta luova voima vaikutti, ja heille syntyi poika.

Osallistujia pyydetään pitämään turvavälit, käyttämään maskeja ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Henkilökunta opastaa paikanpäällä.