Jumalanpalvelus

su 1.8. kello 10.00 - 11.00
porttikäytävä taustalla näkyvään Hattulan Pyhän Ristin kirkkoon
Pyhän Ristin kirkko

sanajumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkossa klo 10, pappina Jouni Salko, kanttori Ari Lehtonen

"Älä sano lähimmäisellesi:
'Mene nyt ja tule toiste, huomenna minä annan!'
- kun sinulla kuitenkin on mitä antaa.
Älä puno juonia naapuriasi vastaan,
joka pitää sinua ystävänään.
Älä ryhdy käräjöimään,
jos toinen ei ole tehnyt sinulle pahaa.
Älä kadehdi väkivallantekijää,
älä mieli niille teille, joita hän kulkee." (Sananl. 3: 28-31)

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!  Kymmenentenä sunnuntaina helluntaista kuulemme muinaisten sananlaskujen viisautta, seurakuntaelämän ohjeita ja Jeesuksen opetusta palvelijan vastuusta.  Laulamme yhdessä virret 536:1-3, 727, 460, 196 ja 211: 1-2.

Osallistujia pyydetään pitämään turvavälit, käyttämään maskeja ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.  Henkilökunta opastaa paikan päällä.

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)