messu

Tiiliseinäisen kirkon ulko-ovi on avoinna, ja takaa kuvattu kulkija suuntaa sitä kohti.

seitsemäntenätoista sunnuntaina helluntaista, rauhanyhdistyksen kirkkopyhä. (Ei suoratoistoa internetissä.)

Hattulan seurakunnan jumalanpalvelus on tänä syyskuisena sunnuntaina myös osa rauhanyhdistyksen kirkkopyhän viettoa.  Saarnaamassa on pastori, kansanedustaja Mikko Kinnunen, ja ehtoollisen viettoa johtamassa seurakunnan kappalainen Jouni Salko.  Kanttorina on Ari Lehtonen.  Kaikki ovat tervetulleita.

Raamatun sana muistuttaa meitä, että samoin kuin Taivaallinen Isämme on Luojana elämän antaja, myös hänen ainoa Poikansa on elämän antaja.  Jeesuksen valta ylittää pahan ja kuoleman vallan.

Virret:  93: 1-4,8.  727.  249: 1-2,4.
178: 1-.  96.  625: 6-7.

Tätä messua ei videokuvata eikä suoratoisteta internetiin.

Kirkkopyhän vietto jatkuu kello 16:n jälkeen syysseuroilla Hämeenlinnan rauhanyhdistyksellä.  (Yhteistä ruokailua ei ole pandemiasta johtuvien rajoitusten vuoksi.)

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2021 olen ollut "Huilisriparin" ja kesän kolmosriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)