toisen adventtisunnuntain messu

su 5.12. klo 10.00 – 11.20
etualalla ehtoollisviinikannun nokka ja kaksi palavaa kynttilää, taustalla kirkonpenkkejä ja parven kaidetta Hattulan kirkossa

Enää 20 yötä jouluun! ‒ Messuun voi osallistua myös "etänä" seurakunnan YouTube-kanavalla.

"Adventti" tarkoittaa tulemista.  Adventin ja joulun jumalanpalveluksissa on esillä monenlainen Jeesuksen tuleminen.  Toisen adventtisunnuntain evankeliumi muistuttaa meitä, että Jeesuksen tuleminen on muutakin kuin syntymä avuttomana vauvana tai ratsastaminen aasilla Jerusalemiin.  Jeesus on myös kuningas, joka tulee kerran kirkkaudessaan.  Toinen adventtisunnuntai toistaa parin–kolmen viikon takaisia kirkkovuoden lopun teemoja kuninkaasta, joka saapuu "pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan" (Luukas 21:27) hetkenä, jota emme aavista etukäteen.  Joulua odotellessa saamme odottaa myös kuninkaan paluuta.

Messun viettoa johtaa kirkkoherra Virpi Järvinen avustajanaan kappalainen Jouni Salko.  Kanttorina on Anne Laulajainen.

Tilaisuuteen voi myös osallistua "etänä".  Videokuva ja ääni suoratoistetaan seurakunnan YouTube -kanavalla.  Suoratoisto käynnistyy kello 9.55.

YouTube, Hattulan seurakunta