Hyvän Tuomaan lyhtyhartaus

ti 21.12. klo 20.00 – 20.30
apostoli Tuomasta esittävä myöhäiskeskiaikainen maalaus pylväässä Hattulan Pyhän Ristin kirkossa

Pyhän Ristin kirkon pihamaalla (Vanhankirkontie 41, Hurttala)

Yhteislaulua, Raamatun lukua ja rukousta joulun kynnyksellä

"Hyvä Tuomas joulun tuopi."  – Hattulan seurakunnan omiin, paikallisiin perinteisiin kuuluu lyhyt jumalanpalvelus apostoli Tuomaan muistopäivän iltana 21. joulukuuta Pyhän Ristin kirkossa.  Tänä vuonna emme kuitenkaan kokoonnu sisällä kirkossa vaan ulkona pihamaalla, kiviaidan sisäpuolella.  Pukeudu siis sään mukaisesti!

Jos sinulla on lyhty, tuo se mukanasi tuomaan valoa, mutta ilmankin saa tulla!  Emme ihan vielä kuule jouluevankeliumia, mutta adventin aika on niin lopuillaan, että joitakin joulun ääniä kuuluu jo.

Istuimia ei ole.

Tilaisuuden päätyttyä on tarjolla enkelipipareita ja lämmintä glögiä.  Halutessasi voit antaa rahalahjan (käteisenä) lähetystyölle, SAT-7:n kristillisten televisio-ohjelmien kustantamiseen.

(Kuva:  tuntemattoman myöhäiskeskiaikaisen taiteilijan näkemys apostoli Tuomaasta Hattulan Pyhän Ristin kirkossa)

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2022 olen ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)