Ekumeenisen rukouspäivän rukoushetki Hattulan kirkossa

ti 18.1. klo 18.00 – 19.00
kameleilla ratsastajia pimenevän iltataivaan alla, taivaalla myös kuunsirppi ja Raamatun lause Matteuksen evankeliumin toisesta luvusta

Tiistaina 18.1. klo 18 vietämme rukoushetkeä Hattulan kirkossa yhdessä Hattulan helluntaiseurakunnan kanssa. (Alun perin ilmoitettiin, että tilaisuus olisi seurakuntatalossa, mutta kokoonnummekin kirkossa, jossa on väljempää.) Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä YouTuben välityksellä.

Kristittyjen ykseyden rukousviikkoa vietetään joka vuosi 18.-25.1.

Vuoden 2022 teema on kiteteytetty itämaan tietäjien sanoihin: "Me näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä." (Matt. 2:2).

"Ihminen tarvitsee toivoa. Toivo antaa uskoa huomiseen ja kantaa vaikeiden ja raskaiden aikojen yli. - Kristillisen uskon mukaan Jumala kutsuu ihmisiä epätoivosta toivoon, pimeydestä valoon. Ekumeenisen rukousviikon teema nostaa esille Kristuksen kirkkauden toivona", toteaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö antamassaan rukouspäiväjulistuksessa.

Hattulassa haluamme rukoilla yhdessä toinen toisemme, tämän paikkakunnan ja koko maailman puolesta.  Mukana ovat Kotikirkon pastori Voitto Mäkinen sekä ev.-lut. seurakunnan kirkkoherra Virpi Järvinen, kappalainen Jouni Salko ja kanttori Ari Lehtonen.  Tilaisuus suoratoistetaan YouTube-kanavalla Hattulan Kotikirkko.

• Nuorille Nuorille

Kotikirkon (helluntaiseurakunnan) YouTube-kanava

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2022 olen ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)