"Juonnettu jumis" (messu)

Kolmantena sunnuntaina loppiaisesta uudet rippikoululaiset ja heidän isosensa ovat mukana messussa. Kesän ykkös- ja kolmosriparit osallistuvat kello 10 alkavaan seurakunnan yhteiseen messuun; muille rippikouluille on erillinen messu kello 13 alkaen.

Messu Hattulan kirkossa on kaikkia seurakuntalaisia varten, mutta tänä sunnuntaina otamme erityisesti huomioon vuoden 2022 rippikoululaiset.  Jumalanpalveluksen osien lomassa selitetään niiden merkitystä ja opastetaan esimerkiksi virsikirjan käyttöön – siitä nimitys "juonnettu jumis".  Rippikouluryhmille osoitetaan paikat eri puolilta kirkkosalia.  Rippikoulujen isosia on monissa tehtävissä.  Papin tehtävissä ovat Jouni Salko ja Miikka Anttila, ja laulua johtaa kanttori Ari Lehtonen.

Kesä-ykkönen ja Kesä-kolmonen osallistuvat kello 10 alkavaan messuun, joka myös suoratoistetaan seurakunnan YouTube-kanavalla.  (Rippikoululaiset eivät kuitenkaan näy videokuvassa kuin korkeintaan vilaukselta.)  Päivärippikoulua, Kesä-kakkosta, Kesä-nelosta ja muualla rippikoulun käyviä nuoria varten on messu kello 13 alkaen.

Kuulemme Raamatusta, mitä usko on ja miksi se on niin tärkeää.

Yhdessä laulettavat virret:  950.  729.  311:1-2,6.  513.  490:2-3.

YouTube, Hattulan seurakunta

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2022 olen ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Maaliskuun 2020 alusta lähtien olen hoitanut virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)