arki-illan hartaus

risti ja avoin Raamattu

Hattulan seurakuntatalo

sanaa, rukousta ja yhteislaulua

Poikkea Parolantieltä hetkeksi seurakuntasalin lämpöön huilaamaan!  Raamatun tekstien ja "Viisikielisen" laulujen lomassa hiljaisuuden rukoukset Sankt Davidsgårdenista johdattelevat meitä rukousmietiskelyyn.  Iltahartautta johdattelee kappalainen Jouni Salko.

(Kuvalähde: gograph.com)

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Tavoitettavissa 27.7.2022.

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuoden 2022 alkupuoliskolla olin ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Kuluvan vuoden loppuun asti hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)