Ristin tiellä, 1. esitys

ti 12.4. klo 18.00 – 18.30

Hattulan seurakuntatalo

Kristuksen kärsimystie riparityyliin näyteltynä

Hiljaisella viikolla, "piinaviikolla", muistamme Jeesuksen kärsimystietä.  Tiistai-iltana esitetään kahteen kertaan (kello 18 ja 19) näytelmä "Ristin tiellä".  Itse päähenkilöä ei näy, mutta muut paikalla olleet vievät meidät melkein kahdentuhannen vuoden takaiseen Jerusalemiin.  Esitys on maksuton.

Näytelmä alkaa seurakuntatalon salissa.  Jos sää sallii, suurin osa näytelmästä esitetään kuitenkin ulkona talon ympärillä, niin että yleisö liikkuu kohtausten välillä.  Jos on kovin sateista tai tuulista, koko näytelmä esitetään sisällä, niin että yleisö pysyy paikoillaan.  Esitys, jossa liikutaan ulkona, kestänee reilut puoli tuntia, mutta jos pysymme sisällä, kesto on vajaa puoli tuntia.

Tämä passiodraama on alun perin tehty rippikoululeiriä varten, ja nyt se on osa aikuisten teemailtojen sarjaa keväällä 2022.  Näytelmässä ei esitetä ruoskimista eikä ripusteta ketään ristille, joten sen puoleen lapsetkin voi ottaa mukaan seuraamaan esitystä.

  • Nuorille Nuorille
  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kappalainen
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2023 olen kakkosriparin ja päivärippikoulun pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina, opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on nyt aikuinen eikä asu täällä päin.)