Ristin tiellä, 2. esitys

ti 12.4. klo 19.00 – 19.30

Hattulan seurakuntatalo

Kristuksen kärsimystie riparityyliin näyteltynä

Hiljaisella viikolla, "piinaviikolla", muistamme Jeesuksen kärsimystietä.  Tiistai-iltana esitetään kahteen kertaan (kello 18 ja 19) näytelmä "Ristin tiellä".  Itse päähenkilöä ei näy, mutta muut paikalla olleet vievät meidät melkein kahdentuhannen vuoden takaiseen Jerusalemiin.  Esitys on maksuton.

Näytelmä alkaa seurakuntatalon salissa.  Jos sää sallii, suurin osa näytelmästä esitetään kuitenkin ulkona talon ympärillä, niin että yleisö liikkuu kohtausten välillä.  Jos on kovin sateista tai tuulista, koko näytelmä esitetään sisällä, niin että yleisö pysyy paikoillaan.  Esitys, jossa liikutaan ulkona, kestänee reilut puoli tuntia, mutta jos pysymme sisällä, kesto on vajaa puoli tuntia.

Tämä passiodraama on alun perin tehty rippikoululeiriä varten, ja nyt se on osa aikuisten teemailtojen sarjaa keväällä 2022.  Näytelmässä ei esitetä ruoskimista eikä ripusteta ketään ristille, joten sen puoleen lapsetkin voi ottaa mukaan seuraamaan esitystä.

• Nuorille Nuorille

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuoden 2022 alkupuoliskolla olin ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Kuluvan vuoden loppuun asti hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Syksyllä 2022 esitin kahden työtoverini kanssa vaalihaasteen Hattulan seurakuntalaisille:  jos kirkkovaltuuston jäsenten vaalissa riittävän moni äänioikeutettu antaa äänensä kelle tahansa ehdokkaalle, karvoja katoaa.  Lupasin, että 925:stä äänestä (äänestysprosentti 16,1) ajan partani pois, ja kun hyväksyttyjä ääniä tuli yhteensä 944, partani lähti myöhään vaalipäivän iltana.  Pysyttelen nyt jonkin aikaa parrattomana, minkä vuoksi valokuvani täällä yhteystietoluettelossa on päivitetty :)
Tuhannestakahdestasadasta äänestä olisin ottanut kirkkaanpunaisen irokeesikampauksen, mutta tuohon tavoitteeseen seurakuntalaiset eivät aivan yltäneet.