hiljaisen viikon messu

puinen ristiinnaulittua esittävä veistos kirkon seinällä

Tyrvännön kirkko

sanaa ja sakramenttia arki-iltana (aiemmasta ilmoituksesta poiketen alkamisaika on kello 19, ei 18)

"Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti... ...Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä."
(Kirjeestä roomalaisille, viidennestä luvusta)

Tyrvännön kirkossa järjestetään hiljaisella viikolla yksi jumalanpalvelus, keskiviikkoillan messu.  Papin tehtävissä on kappalainen Jouni Salko, avustajina Timo Vasko, Anne Keto ja Antti Lehtonen.  Kanttorina on Ari Lehtonen, joka johtaa Kirkkolaulajia.  Tervetuloa lähempää ja kauempaa!

Tilaisuutta ei videokuvata eikä suoratoisteta, joten "etänä" ei voi osallistua.

(Kuvassa Tyrvännön kirkon vanha krusifiksi, joka on tuotu entisestä, Lepaalla sijainneesta kirkosta)

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuoden 2022 alkupuoliskolla olin ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Kuluvan vuoden loppuun asti hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Syksyllä 2022 esitin kahden työtoverini kanssa vaalihaasteen Hattulan seurakuntalaisille:  jos kirkkovaltuuston jäsenten vaalissa riittävän moni äänioikeutettu antaa äänensä kelle tahansa ehdokkaalle, karvoja katoaa.  Lupasin, että 925:stä äänestä (äänestysprosentti 16,1) ajan partani pois, ja kun hyväksyttyjä ääniä tuli yhteensä 944, partani lähti myöhään vaalipäivän iltana.  Pysyttelen nyt jonkin aikaa parrattomana, minkä vuoksi valokuvani täällä yhteystietoluettelossa on päivitetty :)
Tuhannestakahdestasadasta äänestä olisin ottanut kirkkaanpunaisen irokeesikampauksen, mutta tuohon tavoitteeseen seurakuntalaiset eivät aivan yltäneet.