pääsiäisyön messu

la 16.4. klo 23.00
vanha seinämaalaus, aiheena Kristuksen nouseminen haudasta, jota sotilaat vartioivat

Pyhän Ristin kirkko

Kristus nousi kuolleista! Pääsiäisen juhlinta alkaa kylmässä kirkossa ja jatkuu pirtin lämpimässä.

"Jos siis teidät on yhdessä Kristuksen kanssa herätetty kuolleista, niin tavoitelkaa sitä mikä on ylhäällä, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella. ... Kun Kristus, teidän elämänne, ilmestyy, silloin tekin ilmestytte hänen kanssaan kirkkaudessa."
(Kirjeestä kolossalaisille, kolmannesta luvusta)

Pääsiäisen vietto Hattulan seurakunnassa alkaa lauantai-iltana kello 23 keskiaikaisen Pyhän Ristin kirkon holvien alla.  Kirkossa ei ole lämmitystä, joten pukeudu lämpimästi!  Tilaisuus kestää vajaan tunnin.

Pyhän ehtoollisen viettoa johtaa seurakuntapastori Aleksi Riikonen ja laulua kanttori Ari Lehtonen mukanaan Pyhän Ristin kuoro.  Tervetuloa!

Yömessun jälkeen olet tervetullut poikkeamaan 150:n metrin päähän Hattula-Pirttiin lämmittelemään, nauttimaan kupposen minttuteetä ja haukkamaan pääsiäislammasta ja tuoretta leipää.

Pääsiäisyön messua ei kuvata eikä äänitetä.  "Etänä" siihen ei siis voi osallistua.

(Kuva:  Kristus nousee haudasta, tuntemattoman tekijän maalaus Hattulan Pyhän Ristin kirkossa)

seurakuntapastori, rippikoulu ja nuorisotyö
Parolantie 45