pääsiäispäivän messu

Maalaus, aiheena ylösnoussut, sädehtivä Kristus

Kristus on ylösnoussut!

"Ennen muuta annoin teille tiedoksi tämän, minkä itse olin saanut vastaanottaa:
– Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi, niin kuin oli kirjoitettu,
hänet haudattiin,
hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu..."
(Paavali korinttilaisille, 1. Kor. 15: 3-4)

Saarnavuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kappalainen Jouni Salko.  Kanttorina on Ari Lehtonen.  Tervetuloa!  Tilaisuuteen voi osallistua myös "etänä" seurakunnan YouTube-kanavalla.

– Pääsiäinen on tänä vuonna melko myöhään, huhtikuun 17:ntenä päivänä.  Niinpä myös pääsiäisen mukaan ajoittuvat pyhäpäivät kuten helatorstai (26.5.), helluntai (5.6.), Pyhän Kolminaisuuden päivä (12.6.) ja kirkastussunnuntai (31.7.) ovat tänä vuonna melko myöhään.  Vuonna 2023, jos Jumala suo, pääsiäistä vietetään huhtikuun toisena päivänä.

(Kuva:  osa Hattulan kirkon oikeanpuoleisesta alttaritaulusta, R.W.Ekman 1864)

YouTube, Hattulan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuoden 2022 alkupuoliskolla olin ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Kuluvan vuoden loppuun asti hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)