Kesäillan konsertti Pyhän Ristin kirkossa: Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen

to 14.7. klo 19.00 – 21.00
Kuvassa Anna-Maaria ja Olli Varonen istuvat ja soittavat sellojaan. He katsovat toisiaan kohti.

Pyhän Ristin kirkko

To 14.7. Klo 19 Kesäillan konsertti Pyhän Ristin kirkossa: Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen.

Hattulan Pyhän Ristin kirkossa kuullaan torstaina 14.7. klo 19.00 mielenkiintoinen konsertti. Luvassa on mm. J. S. Bachin, W. A. Mozartin, F, Schubertin ja L. Boccherinin säveliä. Monipuolinen ohjelmisto tarjoilee myös selloduon omaa tuotantoa.

Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen esiintyi ensimmäisen kerran kesällä 2000 Suomen suurlähetystön järjestämässä konsertissa Budapestissa.  Satojen kotimaisten esiintymisten lisäksi duo on konsertoinut Tsekissä, Virossa, Senegalissa, Espanjassa sekä useaan otteeseen Unkarissa. Ruotsissa duo on esiintynyt säännöllisesti vuodesta 2012 alkaen. Duo on julkaissut neljä CD-levyä. Lisäksi duolla on yhteislevy Jaakko Löytyn kanssa, jonka Herättäjäyhdistys julkaisi vuonna 2018.

Ohjelmassa kuullaan myös Anna-Maarian omia säveliä. Yksi kuulijoiden suosikiksi nousseista kappaleista, laululle ja sellolle sävelletty Vettä virtaavaa, syntyi Hiskian vesitunnelissa, Jerusalemissa. Kahlatessaan pitkässä ja pimeässä tunnelissa Anna-Maarian päässä alkoi soida sävel ja sanat. Kun hän tuli ulos tunnelista, oli kappale valmis.

Konsertissa kuullaan myös tuttu spirituaali Deep River, jonka amerikkalainen kapellimestari David van Alstyne on sovittanut Varosten selloduolle.

• Musiikki Musiikki