Keskiajan klassikot

pe 5.8. klo 19.00 – 20.00
Kakukylla ja Kristiina Bolsenalainen Pyhän Ristin kirkosta

Pyhän Ristin kirkko

Gregorius Suuren "Regula pastoralis"

Tule kesäiltana kuulemaan keskiajan hengellisen kirjallisuuden merkkiteoksia Pyhän Ristin kirkon ainutlaatuiseen tunnelmaan. Tilaisuudessa on ensin lyhyt johdanto tekstiin, josta luetaan sen jälkeen otteita. Tilaisuus kestää n. 45 minuuttia.

Gregorius Suuri tuli paaviksi sotien, kulkutautien ja luonnonmullistusten keskellä vuonna 590. Ensi töikseen hän kirjoitti käsikirjan piispoille nimeltä Regula pastoralis. Tämä kirja oli keskiajan merkittävin johtamistaidon oppikirja, joka käsitteli ennen kaikkea hengellistä johtamista, mutta sopi luettavaksi myös ruhtinaille (Englannin kuningas Alfred käännätti sen englanniksi jo 800-luvulla). "Sielujen kaitsenta on taitojen taito", alkaa tämä merkittävä teos.

Hattulan seurakuntapastori TT Miikka E. Anttila on väitellyt Lutherin musiikin teologiasta ja perehtynyt tutkimustyössään reformaation ja keskiajan ajatteluun.

Parolantie 45
13720 Parola

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi, Yhteisvastuukeräyspäällikkö Virkavapaalla 30.5.-26.6.2022