Jumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkossa

su 7.8. klo 10.00 – 11.00
Pyhän Ristin kirkko Hattulassa, ulkoapäin kuvattuna

Pyhän Ristin kirkko

sanajumalanpalvelus yhdeksäntenä sunnuntaina helluntaista; internet-lähetys YouTubessa

"Tästä te tunnette Jumalan Hengen:  jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta." (Ensimmäisestä Johanneksen kirjeestä)

Johannes saa kristinuskon kuulostamaan melkeinpä helpolta.  Jeesus Nasaretilainen oli tunnetusti tiukempi:  "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan.  Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon." (Matt. 7:21)

– Tervetuloa kirkkoon!  Kirkossa asetumme Jumalan sanan valoon, jotta hän ohjaisi elämäämme myös sitten, kun astumme kirkosta ulos.

Tänään emme vietä ehtoollista Pyhän Ristin kirkossa.  Jumalanpalveluksen liturgina ja saarnaajana on kappalainen Jouni Salko.  Yhteistä laulua johtaa kanttori Elina Remes.

Jumalanpalvelus suoratoistetaan Hattulan seurakunnan YouTube-kanavalla.  Suora lähetys alkaa kello 9.55.

(Hattulan seurakunnassa on tänä sunnuntaina iltapäivällä kello 13 konfirmaatiomessu Hattulan kirkossa, siinä uudemmassa, ja kello 18 kouluun lähtevien siunaaminen Pyhän Ristin kirkossa.)

YouTube, Hattulan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuoden 2022 alkupuoliskolla olin ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Kuluvan vuoden loppuun asti hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina (2013-14 Afganistanissa), opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on jo aikuinen eikä asu täällä päin.)