Keskiajan klassikot

pe 19.8. klo 19.00 – 20.00
Kakukylla ja Kristiina Bolsenalainen Pyhän Ristin kirkosta

Pyhän Ristin kirkko

Bernhard Clairvauxlaisen "Jumalan rakastamisesta"

Tule kesäiltana kuulemaan keskiajan hengellisen kirjallisuuden merkkiteoksia Pyhän Ristin kirkon ainutlaatuiseen tunnelmaan. Tilaisuudessa on ensin lyhyt johdanto tekstiin, josta luetaan sen jälkeen otteita. Tilaisuus kestää n. 45 minuuttia.

Bernhard Clairvauxlainen (1090-1153) oli monella tavalla keskiajan merkittävimpiä persoonallisuuksia. Hän oli sisterssiläisveljestön johtaja ja hengellinen opettaja, poliittinen vaikuttaja ja mystikko. Lyhyehkö teos Jumalan rakastamisesta (lat. De Diligendo Deo) on länsimaisen rakkauskäsityksen klassikko. "Jumalan rakastamisen mitta on rakastaa mittaamattomasti", kuuluu yksi teoksen tunnetuimmista lauseista.

Hattulan seurakuntapastori TT Miikka E. Anttila on väitellyt Lutherin musiikin teologiasta ja perehtynyt tutkimustyössään reformaation ja keskiajan ajatteluun.

Parolantie 45
13720 Parola

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi, Yhteisvastuukeräyspäällikkö Virkavapaalla 30.5.-26.6.2022