raamattutunti 1

ti 25.10. klo 18.00 – 18.45
etualalla Psalmien kohdalta avattu Raamattu, taempana kaksi muuta kirjaa

Hattulan kirkko

Ihmisen huuto ja Jumalan sana: mietteitä Vanhan testamentin psalmien äärellä. (Ensimmäinen kahdesta raamattutunnista Hattulan kirkon sakastissa)

Tervetuloa sakastiin Raamatun äärelle!  Seurakunnan kappalainen Jouni Salko johdattelee Vanhan testamentin psalmien tutkimiseen ja Dietrich Bonhoefferin kirjaan "Katselen taivasta – Mietteitä Psalmien äärellä".

Tämä vajaan tunnin mittainen tilaisuus on ensimmäinen kahdesta raamattutunnista, joiden aiheena ovat Vanhan testamentin psalmit.  Toinen, hieman pitempi raamattutunti on marraskuun kahdeksannen päivän iltana samassa paikassa.

Sähkön hinnan nousun vuoksi Hattulan kirkon kirkkosalia ei nyt lämmitetä arkipäivinä viikon alkupuolella.  Sakastissa on lämmitys, joten kokoonnumme siellä.  Sinne ei tulla kirkon pääovesta vaan sivuovesta kirkon länsipuolen ajotieltä.

Jouni Salkon on oltava pian iltaseitsemän jälkeen Parolassa neuvottelussa, jossa keskustellaan seurakunnan aikuisten toiminnasta laajemmin.  Neuvottelu on avoin tilaisuus, joten Jouni voi ottaa kyytiinsä mukaan niin monta kiinnostunutta kuin autoonsa mahtuu.

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kappalainen
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2023 olen kakkosriparin ja päivärippikoulun pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina, opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on nyt aikuinen eikä asu täällä päin.)