jumalanpalvelus ja vaalitoimitus seurakuntatalossa

su 20.11. klo 10.00 – 20.00
Seurakuntavaalien juliste, jossa punaisella pohjalla sanat Uskottu, toivottu, rakastettu – äänestä sellaisena kuin olet.

Hattulan seurakuntatalo

Kello 10 seurakuntasalissa alkaa vajaan tunnin mittainen tuomiosunnuntain sanajumalanpalvelus, jota ei suoratoisteta internetissä. Kello 11 alkaen iltakahdeksaan asti äänestetään vaalissa, jossa valitaan seurakunnan uusi kirkkovaltuusto.

Kirkkovuoden viimeistä sunnuntaita sanotaan tuomiosunnuntaiksi tai Kristuksen kuninkuuden sunnuntaiksi.  Kuulemme Matteuksen evankeliumin luvusta 25 viimeisen tuomion kuvauksen, jossa kuningas istuu valtaistuimellaan tuomarina.

Tähän jumalanpalvelukseen kokoonnutaan poikkeuksellisesti seurakuntataloon, ei kirkkoon.  (Painetussa seurakunnan kausiesitteessä on ilmoitettu väärä paikka!)  Emme vietä ehtoollista.  Saarnavuorossa on kappalainen Jouni Salko, esirukousta johtamassa kirkkoherra Virpi Järvinen ja kanttorina Elina Remes.  Tervetuloa!

Hattulan seurakunnassa on viime vuosina "striimattu" eli suoratoistettu internetissä jumalanpalvelus melkein joka viikko.  Tästä jumalanpalveluksesta ei kuitenkaan ole lähetystä.

Vajaan tunnin mittaisen sanajumalanpalveluksen jälkeen samassa paikassa alkaa kello 11 seurakuntavaalien varsinaisen vaalipäivän äänestys, joka jatkuu kello 20:een asti.  Hattulan seurakunnan äänioikeutetut jäsenet, jotka eivät ole antaneet ääntään ennakkoon, voivat äänestää.  Vaalissa valitaan Hattulan seurakunnalle kirkkovaltuuston jäsenet nelivuotiskaudeksi, joka alkaa 1.1.2023.  Hattulan seurakunnan kirkkovaltuustossa on 23 jäsentä.  Vaalin toimittamista varten seurakunnalla on vaalilautakunta, jonka puheenjohtaja on Tia Kymäläinen.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenellä, joka on täyttänyt vaalipäivään mennessä 16 vuotta, on äänioikeus siinä seurakunnassa, jossa hän oli kirjoilla 15.8.2022.  Rippikoulu ja konfirmaatio eivät ole nykyisin äänioikeuden edellytys, mutta ehdokkailta ne vaaditaan.

Kirkkovaltuusto päättää mm. seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarviosta ja rakennushankkeista sekä virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta.  Kirkkovaltuusto nimittää jäsenet seurakunnan kirkkoneuvostoon ja vaalilautakuntaan.  Kirkkovaltuuston jäsenillä on äänioikeus Suomen ev.-lut. kirkon kirkolliskokousedustajien vaalissa sekä silloin, kun hiippakuntaan valitaan uusi piispa.

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kappalainen (osa-aik.)
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuoden 2022 alkupuoliskolla olin ykkösriparin pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.  Kuluvan vuoden loppuun asti hoidan virkaani osa-aikaisesti (70 %), mikä tarkoittaa työpäivien määrän vähentämistä, kun seurakuntapapin työaikaa ei muuten mitata.

Syksyllä 2022 esitin kahden työtoverini kanssa vaalihaasteen Hattulan seurakuntalaisille:  jos kirkkovaltuuston jäsenten vaalissa riittävän moni äänioikeutettu antaa äänensä kelle tahansa ehdokkaalle, karvoja katoaa.  Lupasin, että 925:stä äänestä (äänestysprosentti 16,1) ajan partani pois, ja kun hyväksyttyjä ääniä tuli yhteensä 944, partani lähti myöhään vaalipäivän iltana.  Pysyttelen nyt jonkin aikaa parrattomana, minkä vuoksi valokuvani täällä yhteystietoluettelossa on päivitetty :)
Tuhannestakahdestasadasta äänestä olisin ottanut kirkkaanpunaisen irokeesikampauksen, mutta tuohon tavoitteeseen seurakuntalaiset eivät aivan yltäneet.

talouspäällikkö
Parolantie 45
13720 Parola

Taloushallinto, kiinteistötoimi, hautaustoimi sekä henkilöstöhallinto.