ensimmäisen adventtisunnuntain messu

su 27.11. klo 10.00
Valkoisella liinalla katetulla pöydällä on lasisissa kynttilänjaloissa rivissä neljä kynttilää ja taempana avattu Raamattu.  Sytytettynä on vain yksi kynttilä, joka on ehtinyt palaa lyhyemmäksi kuin muut.

Hoosianna! Uusi kirkkovuosi alkaa Hattulan kirkon (sen uudemman) täyttäessä 165 vuotta. ‒ Suora lähetys YouTubessa.

Nyt sytytämme kynttilän.  Ensimmäinen adventtisunnuntai on neljäs sunnuntai ennen joulupäivää, ja tänä vuonna se on niin aikaisin kuin voi olla, 27:s päivä marraskuuta.  Tervetuloa messuun!

Markuksen evankeliumi vie meidät palmusunnuntain tapahtumiin, siis pikemminkin pääsiäisen kuin joulun edelle.  Haluamme kuitenkin juhlia Jeesusta samalla tavoin kuin maaseudulta tulleet pyhiinvaeltajat Jerusalemin kaupungin portilla.  Ne, jotka kulkivat hänen edellään ja perässään, huusivat:  "Hoosianna!  Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!  Siunattu isämme Daavidin valtakunta, joka nyt tulee!  Hoosianna korkeuksissa!"  (Mark. 11:9-10)

Saarnavuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on kirkkoherra Virpi Järvinen avustajinaan Sari Airola, Elina Uusikylä, Miikka Anttila ja Jouni Salko.  Pyhän Ristin kuoroa johtaa Ari Lehtonen, joka myös toimii kanttorina.  Kolehti kerätään Kirkon ulkomaanavulle pakolaisten auttamiseen.

Messuun voi osallistua myös "etänä".  Tilaisuus suoratoistetaan seurakunnan YouTube-kanavalla (linkki alla).  Suora lähetys Hattulan kirkosta alkaa kello 9.55.

– Monien vaiheiden jälkeen Hattulan seurakunnalle valmistui vuonna 1857 uusi kirkkorakennus Rahkoilan kylään harjanteen laelle.  Pyhän Ristin kirkon tapulista siirrettiin kellot uuden kirkon torniin.  Urkuja ei vielä ollut, joten kirkon vihkimisjuhlaan saatiin paikalle sotilassoittokunta Hämeenlinnasta.  Kirkko vihittiin käyttöön ensimmäisenä adventtisunnuntaina 29.11.1857.  Vaikka lämmityslaitteita ei vielä ollut, paikalla oli tuhansia ihmisiä.  Kirkon valmistuminen herätti huomiota Hattulan ulkopuolellakin.  Hattulan kirkko on nyt 165-vuotias – seurakunta toki useita satoja vuosia vanhempi.

YouTube, Hattulan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Parolantie 45