tapaninpäivän messu Vuohiniemessä

ma 26.12. klo 10.00
hirsiseinään kiinnitetty valaisin, jossa on kaksi pulleaa sähkökynttilää

Vuohiniemen rukoushuone (Puolivälintie 513)

Toisena joulupäivänä Hattulan seurakunnan messua vietetään Renkajärven tuntumassa. Aiemmista tiedoista poiketen, valitettavasti tätä tilaisuutta ei striimata eikä lähetetä facebook live-lähetyksenä.

Toisena joulupäivänä Jeesuksen syntymän juhlaan yhdistyy ensimmäisen kristityn marttyyrin muistaminen.  Stefanos, suomalaisittain Tapani, oli ensimmäinen (vaan ei viimeinen) henkilö, joka surmattiin siksi, että hän tunnusti uskoa Jeesukseen.  Jumalan suuri joululahja ei kelpaa kaikille, mutta me saamme ottaa sen vastaan.

Hattulan seurakunnalla on kolme vanhaa kirkkoa, mutta toisena joulupäivänä eli tapaninpäivänä emme kokoonnu mihinkään niistä.  Sen sijaan vietämme messun rukoushuoneessa, jonka Vuohiniemen kyläläiset rakensivat 1930-luvulla.  Hattulan seurakunta ei ole koskaan omistanut kyseistä rakennusta, vaan olemme siellä kyläläisten vieraina.  Siksi keräämme messussa kolehdin rukoushuoneen ylläpidon hyväksi yhdistykselle, joka omistaa talon ja huolehtii siitä.

Saarnavuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on seurakuntapastori Miikka Anttila.  Kanttorina on Ari Lehtonen.  Tervetuloa messuun!
Aiemmista tiedoista poiketen tätä tilaisuutta ei striimata eikä lähetetä facebook live-lähetyksenä.

Vuohiniemen rukoushuone sijaitsee Renkajärven itäisen rannan tuntumassa.  Parolasta on sinne oikotietäkin yli kahdenkymmenen kilometrin ja parempaa tietä Myllykylän kautta noin kolmenkymmenen kilometrin matka yhteen suuntaan.  Matkaan kannattaa siis lähteä ajoissa.  Rukoushuone on lämmitetty ja sähköistetty, mutta vesijohtoa siellä ei ole.  Pihalta löytyy puucee.

(Kuvassa valaisin Vuohiniemen rukoushuoneessa.)

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Facebook, Hattulan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Parolantie 45
13720 Parola

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi, Yhteisvastuukeräyspäällikkö