Pipliaseuran kirkkopyhän iltakirkko

su 12.2. klo 18.00 – 19.15
vaalea seinä, jossa on iso ristikuvio ja sen alla seinää vasten pöytä, jolla avattu Raamattu ja kaksi palavaa kynttilää

Hattulan seurakuntatalo

sanajumalanpalvelus, kirkkokahvit ja tietoisku pipliaseurojen toiminnasta

Toisena sunnuntaina ennen paastonaikaa illalla vietämme seurakuntatalossa Pipliaseuran kirkkopyhää.  Sanajumalanpalvelus alkaa iltakuudelta, ja heti sen päättyessä tarjolla on kirkkokahvit.  Alueellisen yhdistyksen, Etelä-Hämeen Pipliaseuran, edustajat kertovat Suomen Pipliaseuran ja sen sisarjärjestöjen toiminnasta maailmalla.

Emme vietä ehtoollista tässä tilaisuudessa.  (Ehtoollisen vietto on aamupäivällä messussa Tyrvännön kirkossa.  Hattulan kirkossa ei ole jumalanpalvelusta tänä sunnuntaina.)

Saarnavuorossa on kappalainen Jouni Salko.

"Istuttaja ja kastelija eivät ole mitään. Vain Jumala, kasvun antaja, on tärkeä.  Istuttaja ja kastelija ovat samalla asialla, vaikka kumpikin saa palkan omasta työstään.  Me olemme Jumalan työtovereita, ja te olette Jumalan pelto ja rakennustyömaa.
Jumala salli minun tehdä perustuksen kuin lahjakas rakennusmestari, mutta tälle perustukselle rakentaa joku toinen. Jokaisen on kuitenkin syytä katsoa, miten rakentaa. Perustus on nyt olemassa, ja se on Jeesus Kristus. Hänen tilalleen ei kukaan voi tehdä muuta perustusta."
(Paavalin 1. kirjeestä korinttilaisille, kolmannesta luvusta, UT2020 © Suomen Pipliaseura)

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kappalainen
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2023 olen kakkosriparin ja päivärippikoulun pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina, opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on nyt aikuinen eikä asu täällä päin.)