Ristin tiellä

ma 3.4. klo 18.00
pöydällä puinen risti, jonka juurella on isoja rautanauloja

Hattulan seurakuntatalo

Ryhmä seurakuntalaisia esittää teatterin keinoin Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen johtaneet tapahtumat hiljaisen viikon maanantai- ja tiistai-iltoina

Tervetuloa ristin tielle palauttamaan mieliin, mitä tapahtui Jerusalemissa kauan sitten.  Jeesusta itseään emme näe, mutta muissa rooleissa olevat aikuiset seurakuntalaiset esittävät hänen kuolemaansa johtaneet tapahtumat.  Lopuksi yleisökin pääsee mukaan.

Näytelmässä ketään ei ruoskita eikä ripusteta ristille, mutta ihmisten häikäilemättömyyttä ei kaunistella.  Jeesus saa kannettavakseen ihmiskunnan pahuuden.

Esitys kestää kaikkiaan noin puoli tuntia.  Suurin osa näytelmästä esitetään sisällä seurakuntatalossa, mutta loppukohtausta varten sekä yleisö että näyttelijät siirtyvät ulos pihalle.  Tilaisuus on maksuton.

  • Nuorille Nuorille
  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kappalainen
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2023 olen kakkosriparin ja päivärippikoulun pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina, opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on nyt aikuinen eikä asu täällä päin.)