kiirastorstai-illan messu

to 6.4. klo 19.00
Lasimaalaus, ympyräkuvion sisällä kuvattuna leipiä lautasella, viiniä maljassa ja viiniköynnöksen lehti

Hattulan kirkko

"Niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tästä maljasta, te siis julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kun hän tulee." (1. Kor. 11:26)

Pääsiäisjuhla on tulossa.  Jeesus tietää, että on tullut se hetki, jolloin hän siirtyy tästä maailmasta Isän luo.  Jeesus on rakastanut omiaan tässä maailmassa, ja hän osoittaa heille täydellistä rakkautta loppuun asti.  He ovat kokoontuneet hyvin perinteiselle aterialle, mutta Jeesus ei joka kohdassa toimi tapojen mukaan.  Hän nousee, riisuu viittansa, kietoo vyötäisilleen pellavaliinan ja kaataa vettä pesuastiaan.  Aivan kuin palvelija tai orja hän pesee opetuslastensa jalat.  Ja vielä oudompaa on tulossa...

Tästä ateriasta Jerusalemissa viimeisenä iltana ennen Jeesuksen kuolemaa on kulunut melkein kaksituhatta vuotta, mutta kokoonnumme edelleen muistamaan tuon illan ja seuraavan päivän tapahtumia.  Vietämme seurakunnassa ehtoollista pitkin vuotta melkein joka pyhä, mutta erityisesti kiirastorstaina pyhä ehtoollinen on koko messun aihe.

Kiirastorstai-illan messussa saarnavuorossa ja ehtoollisen viettoa johtamassa on seurakuntapastori Aleksi Riikonen avustajinaan Virpi Järvinen ja Miikka Anttila.  Pyhän Ristin kuoro laulaa johtajanaan Ari Lehtonen, joka on myös muissa kanttorin tehtävissä.

Tervetuloa kirkkoon kiitoksen, muistamisen, yhteyden ja Kristuksen läsnäolon aterialle!

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Musiikki Musiikki

YouTube, Hattulan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

seurakuntapastori, rippikoulu ja nuorisotyö
Parolantie 45
13720 Parola

Virkavapaalla 21.6.-16.7.2023